Om Bruce Guthro

Om Bruce Guthro

Bruce Guthro er født og opvokset i Cape Breton og bor i dag i Halifax – begge steder finder man i den østcanadiske provins Nova Scotia. Men Guthro har i mange år været en kendt stemme i Danmark. I starten mest som forsanger i det populære skotske band Runrig, men de seneste år har et større og større publikum spottet den helt specielle stemning, man kan opleve ved en solo­koncert med Bruce Guthro. Han var allerede før sin indtræden i Runrig en særdeles velkendt og populær singer-songwriter. 6 soloalbums er det blevet til fra Bruce Guthros hånd.

“Beautiful Life” er det tredje solo-album fra Bruce Guthro, men det første album udgivet i Danmark (2005). Guthro var involveret i hvert stadie i udviklingen af denne plade. Dette betød, at han kunne holde fast i sine overbevisninger og kunstneriske vision, hvilket har gjort det til et af de mest personlige albums fra Bruce Guthro.

 

Bruce Guthro er en troubadour med talent inden for både sang og historiefortælling, og meget af Guthros succes skyldes hans helt unikke evne til at nå ud til publikums hjerter. Hans sange krydser grænserne mellem pop, folk og jazz og viser ligeledes, hvordan Guthro forstår at sætte ord på en masse forskellige oplevelser, som havde han oplevet dem alle selv.

Bruce Guthro har vundet en masse priser for sine musikalske bedrifter, bl.a.:

Canadian Music Awards:

9 East Coast Music Awards for:

  • Pop Artist of the year
  • Songwriter of the year
  • Male Artist of the year
  • Album of the year
  • Single of the year

3 Canadian Radio Music Awards for:

  • Best solo artist

SOCAN Awards for:

  • Songwriter’s award

Men selv efter alt hvad Bruce Guthro har opnået, har han stadig benene plantet solidt på jorden, og han skriver altid musik, der taler til hjertet og får publikum til at længes efter mere.

“It could be his voice. It could be his lyrics. Or perhaps it’s both, but something about Bruce Guthro’s songs burrows into your soul and doesn’t let go.”
– Dave Stobbe, reporter – Rocky Mountain Outlook